REGIONÁLIS

SZOCIÁLIS

FORRÁSKÖZPONT

KÖZHASZNÚ
NONPROFIT KFT.

9700 Szombathely, 11-es huszár út 116.   Címünk
+36 (94) 508 770   Tel. /Fax
rszfk kukac rszfk pont hu   E-mail
www.rszfk.hu   Web

Üdvözöljük a Regionális Szociális Forrásközpont Nonprofit Kft. Honlapján!

A Regionális Forrásközpontok a Phare Szociálpolitikai Fejlesztési program keretében jöttek létre 1994-1996 között azzal a céllal, hogy elősegítsék a szociálpolitika reformját, decentralizálását. A szombathelyi Forrásközpont 1995-ben új elemként jelent meg Vas megye szociálpolitikájában. Egy független intézmény kezdte el működését, amely szakmai segítséget ad az önkormányzatoknak, szociális intézményeknek és a szociális területen tevékenykedő civil szervezeteknek.

A Phare támogatás lejárta után 1998-ban Vas Megye Önkormányzata és Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata megalapította a Regionális Szociális Forrásközpont Kht-t, melynek 2003. január 1-től 100%-ban Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzat a tulajdonosa. A Forrásközpont 2009. május 12-től Nonprofit Kft-ként működik tovább. 

A Forrásközpont szakmai céljai és szolgáltatásai az alapítás óta változatlanok:

  • Együttműködés, hálózatépítés: tapasztalatcserék, szakmai műhelyek, konferenciák szervezése
  • Közreműködés a helyi és regionális fejlesztési programokban: humán erőfejlesztés, képzés, átképzés, továbbképzés, szupervízió
  • Szociálpolitikai innováció: új módszertani eljárások közvetítése, szakmán belüli megújulás segítése, együttműködés hazai és Európai Uniós programok megvalósításában és hazai elterjesztésében

A szombathelyi Forrásközpont a kezdetektől tevékenységének speciális területeként a fogyatékos emberek segítését is felvállalta. Évek során szoros munkakapcsolatot alakított ki és közös Phare programot valósított meg ír, norvég, osztrák, francia partnerekkel. 2003. január 1-től a fogyatékosok alap és nappali ellátását Szombathely közigazgatási területén - Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatával kötött ellátási szerződés alapján a Regionális Szociális Forrásközpont Nonprofit Kft. látja el.

dr. Horváthné Németh Klára
ügyvezető igazgató